top of page

Sabíeu que...?

Bona tarda Deliciosos!


Avui us portem diverses curiositats sobre el kiwi, l’alvocat, la cirera i els nabius!

 

EL KIWI

El kiwi aporta el doble de vitamina C que les taronges, a més de proporcionar-nos un 80% de la vitamina C recomanada diàriament.


També millora la circulació de la sang per la seva composició en vitamina E i àcids grassos omega 3 i 6.


A més, també conté luteïna, la qual protegeix dels rajos UV. Aquesta també la podem trobar a les taronges, als raïms i als préssecs.


Però de totes maneres, també cal avisar que si patiu de pedres al ronyó no és una fruita recomanable, ja que és una fruita rica en oxalats de calci; tampoc es recomana als que patiu d’insuficiència renal, ja que és rica en potassi.


 

L'ALVOCAT

L’alvocat és un gran integrant de vitamines i aminoàcids. Té un gran nivell –com la pastanaga–, els quals milloren el sistema immunitari.


També és ric en magnesi i potassi, i conté vitamines A, B, C, D i K, les quals ajuden al bon funcionament neurològic i per a la salut cardiovascular.


A més també conté àcid oleic, que ajuda a controlar els nivells de colesterol.


De totes maneres, la majoria dels seus aminoàcids es troben a la seva llavor –sí, la que usualment llancem–. Aquesta conté compostos fenòlics que ajuden a prevenir tant úlceres intestinals com infeccions bacterianes o víriques.


Tanmateix, l’alvocat conté una gran quantitat de calories, així que es recomana el seu consum en moderació!


 

LA CIRERA


La cirera és una fruita molt usada i coneguda per a la eliminació de toxines degut a la tipologia de flavonoides que inclou: les antocianines, les quals també afavoreixen a la conservació de la vista.


També té un alt contingut en potassi i s’ha descobert que inclou monoterpens, eficients per a prevenir el desenvolupament de cèl·lules tumorals.


De totes maneres però, no és recomanable una gran ingesta d’aquestes degut al gran contingut de sucre que té!

 

ELS NABIUS


Probablement la primera qualitat que us ve al cap quan us parlen de nabius –o “arándanos”– és el seu gran contingut d’antioxidants.


De totes maneres, també cal destacar que és molt ric en antitocines i vitamines A, C i E, així com també s’utilitza molt per a la prevenció d’infeccions urinàries, ja que acidifica l’orina i permet millorar l’expulsió dels oxalats de calci.


En cas que begueu te fet a partir de les seves fulles –no del fruit–, vigileu perquè contenen arbutina i hidroquinoes, les quals en dosis massa altes poden arribar a ser tòxiques!

 

Ah, i Deliciosos! No oblideu que la fruita de temporada sempre és la millor! Aquí us deixem el calendari:


 

Esperem que us hagi estat d'interès.

Fins aviat Deliciosos!

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page