top of page

La nutrició durant l'embaràs


Bon dia a tots i a totes, especialment a les que sou mares!


El dia d’avui volem donar honor en aquest post a totes les dones que han esdevingut mare o tenen pensat en un futur ser-ho. És per aquest motiu que avui tractarem un tema relacionat amb l’etapa de l’embaràs, que és concretament, la nutrició.

 

Les necessitats nutricionals de la dona embarassada augmenten, per aquest motiu s’ha de dur a terme una dieta sana, variada i equilibrada que cobreixi i permeti portar una òptima gestació.


És ben cert que durant el termini de la gestació es produeixen una sèrie de modificacions fisiològiques que provoquen que es tingui major atenció a la nutrició en l’embaràs. Encara que cal remarcar que les dones sanes, les quals mantenen un adequat estat nutricional abans de l’embaràs, no han d’ingerir una aportació extra de nutrients per tal de tenir cura de les necessitats del fetus.

 

A continuació, us presentarem una sèrie de consells per tal d’informar sobre els nutrients que són indispensables pel desenvolupament saludable del seu nadó, tenint en compte que més de quaranta nutrients són els que treballen per a la seva formació, desenvolupament i creixement.

  • En primer lloc, un dels requisits fonamentals per una bona alimentació és el calci, que representa quasi 1000 mil·ligrams durant l’embaràs. Aquest, ajuda al cos a reglamentar els fluids, i ajuda construir els ossos del nadó.

  • En segon lloc, els experts recomanen de 75 a 100 grams de proteïna diàriament, per tal d’ajudar positivament el creixement del teixit fetal, incloent-hi el cervell.

  • Pel que fa a l’àcid fòlic també té un paper clau en la reducció del risc de defectes dels tubs neuronals. Els experts recomanen de 600 a 800 micrograms cada dia, per això és necessari que l’embarassada aprengui a obtenir-lo de manera natural.

  • D’altra banda, s’ha de fer menció del ferro, en combinació de minerals com el sodi, el potassi i l’aigua, fomenten un augment del volum en sang i preveu l’anèmia. També, un dels requisits indispensables és la ingesta de fruites i vegetals que aportin vitamina C per així promoure la recuperació de ferides, el desenvolupament de les dents i els ossos i els processos metabòlics del cos.

  • No obstant això, és precís alertar sobre aquells aliments o pràctiques que poden causar el dany al nadó, com un abús de les begudes cafeinades, la ingesta d’alcohol, l’ús de drogues, el tabac i la falta d’exercici com nadar o caminar.

 

I fins aquí els consells més importants per portar una gestació òptima.


Mmm Deliciosa un desitja un feliç Dia de la Mare!

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page