top of page

Enumeració dels ous

Deliciosos, us heu preguntat mai què significa l’enumeració dels ous?


Avui us donarem resposta a aquesta pregunta, ja que és interessant conèixer el significat d’aquesta sèrie de números que informa sobre diferents aspectes de l'ou.

 

El codi imprès a la closca de l’ou és útil per saber:

  • La seva qualitat.

  • Província i municipi d’on es troba la granja productora.

  • Pes de l’ou.

 

En primer lloc, explicarem a què fa al·lusió el primer nombre que apareix en la closca. El primer nombre que observem en l’ou ens informa de la manera en la qual han estat les gallines productores, és a dir, com han estat criades.


  • Si el nombre és 0, significa que les gallines han estat criades de manera ecològica, és a dir, que s’han alimentat amb pinso eco i no se les ha subministrat antibiòtics.

  • El nombre és 1, correspon a les gallines camperes, les quals conviuen en espais lliures, encara que per molt que tinguin un restringit ús de medicaments no estan alimentades a partir de pinso ecològic. Aquestes gallines també es coneixen com les que viuen en llibertat.

  • Pel que fa a les gallines del número 2 són aquelles que es crien a terra dins d’una nau, on la seva mobilitat és molt limitada, atès que hi conviuen un gran nombre. A més, estan sotmeses a llum artificial per tal de forçar-les a pondre més ràpidament.

  • El número 3 fa referència a les gallines que es crien en gàbies de mides reduïdes i estan dins d’una nau, és a dir, que tenen unes condicions més pèssimes que en el número 2. Són gallines que viuen en situacions estressant a causa de l’estil de vida que porten.

 

Quant a les dues lletres següents són les que indiquen el país d’on procedeixen els ous. Per exemple, els ous que provenen d’Espanya estan senyalitzats amb les lletres ES. Pel que fa a la resta de dígits, són els nombres que indiquen la província, i els següents tres nombres serveixen per saber el municipi, mentre que els tres últims identifiquen la granja en la qual s’han produït.


A més, segons el pes de l’ou, existeix una altra classificació. La lletra S fa referència als ous de menys de 53 grams, la M als de 53 a 63 grams, mentre que els de la lletra L corresponen als de 63 a 73 grams i la lletra XL –super grossos– són els de més de 73 grams.

 

En resum, ara ja sabeu per les vostres futures compres quina enumeració desitgeu, i quin estil de vida preferiu que portin les gallines productores dels ous que ingeriu.


 

 

I fins aquí tot sobre els ous… Quin número teniu en els ous vosaltres?


Fins aviat Deliciosos!

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page