top of page

Mites de la nutrició

Bon dia Deliciosos!


En aquesta entrada parlarem de mites de la nutrició, aquells que ens persegueixen diàriament en el moment de decidir què menjar i què no. Ens centrarem amb deu dels més freqüents, la gran majoria relacionats amb l’augment de pes o amb aquells productes considerats menys saludables pel nostre cos.


Estigueu atents Deliciosos!

  • “El formatge blanc té molt poques calories”.

El formatge blanc generalment té un valor de greixos bastant elevant, els que proporcionen un valor energètic realment baix són aquells que marquen “0% de greixos”.


  • “Si em salto àpats baixo de pes més ràpid”.

Si et saltes àpats, ingeriràs menys calories, però com a conseqüència l’organisme intentarà compensar aquesta carència desencadenant ansietat i això provocarà que acabis picant fora d’hores, de manera que inclòs pots arribar a guanyar pes.


  • “S’ha d’eliminar el consum de carn de vaca perquè té colesterol”.

La carn de vaca conté bastant de colesterol però això no significa que s’hagi de suprimir el seu consum, ja que no totes les parts en contenen. Per tant, s’ha de racionar el seu consum.


  • “L’oli d’oliva no engreixa”.

L’oli és 100% greix, si es consumeix en excés, pot ocasionar un augment de pes corporal considerable a llarg termini.


  • “Els aliments integrals no engreixen”.

Aquest és un dels mites més comuns, ja que els aliments integrals aporten molta fibra a diferència dels refinaments, però tot i això cal remarcar que aporten pràcticament la mateixa quantitat de calories que els no integrals.


  • "Hi ha aliments que són bons i d’altres de dolents”.

Aquest mite és el filtre mental que habitualment tenim la majoria de persones a l’hora de decidir què menjar, però és ben fals que existeixin aliments dolents sinó que el que s’ha de tenir en compte és la importància de realitzar una dieta variada per aconseguir mantenir l’equilibri del cos, per tant, el que realment és rellevant és les proporcions i l’hora en les quals es consumeixen els aliments.


  • "La sal engreixa”.

La sal és molt baixa en calories, per tant no engreixa. El que provoca la sal –i d’aquí el mite que amb ella augmentes de pes– és retenció de líquid. Encara que el mite sigui fals convé evitar i cuidar els excessos.


  • “El líquid del iogurt és dolent”.

El líquid que trobem a la part superior dels iogurts és quelcom que ha causat sempre molta repercussió, atès que molts valoren que aquest condiciona l’estat del producte, però la realitat és que aquest suc no és res més que el sèrum del mateix iogurt.


  • "Les galetes o cereals amb llet és un bon esmorzar”.

En els països industrialitzats és comú veure aquest esmorzar consumit diàriament per moltes persones, però precisament aquesta elecció no és la més saludable pel fet que estan carregats de sucres.


  • “La fruita engreixa”.

Aquest mite no és del tot fals, posat que els experts recomanen una ingesta d’1 a 2 proporcions de fruites al dia. En conseqüència si fem un consum excessiu, estarem donant al nostre cos un excés de fructosa, la qual es converteix en energia, però si no la utilitzem, s’emmagatzemarà com a greix en el nostre cos.

 

I això és tot per avui, ara ja ho sabeu, mites destruïts.


Fins a la pròxima!

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page