top of page

Importància de l'aigua

Deliciosos, vosaltres sou de beure molta aigua?


Tots sabreu que l’aigua és l’element més important per a la vida, ja que és vital pel ésser humà com per a la resta d’éssers vius perquè contribueix a mantenir les funcions físiques i cognitives normals i la regulació normal de la temperatura corporal.

 

L’aigua no només compon el nostre cos –representa un 70%– sinó que compleix les següents missions bàsiques pel nostre manteniment:


  • Neteja els ronyons de substàncies tòxiques.

  • Aporta humitat a la boca i els ulls.

  • Transporta, a través de la sang, oxígen i aliment.

  • Manté despert i actiu al llarg del dia.

  • Contribueix al manteniment o la pèrdua de pes.

 

És per aquest motiu, que la deshidratació pot produir símptomes com marejos, mal de cap, cansament i nerviosisme. De manera que quan es consumeix suficient aigua es pot endarrerir l’envelliment i millorar malalties com la diabetis, la hipoglucèmia, l’artritis, la sequedat cutània, l’obesitat i protegir el cor, és a dir, dels infarts.


Per tant, hem de beure aigua com a hàbit. Es recomana beure un got només aixecar-se per tal de rehidratar l’organisme, inclòs es pot afegir dues gotes de suc de llimona per fomentar l’eliminació de toxines. D’altra banda, un consell pràctic és portar una botella o una tassa en el lloc de feina per així estar bevent constantment durant la jornada laboral i no reduir només la ingesta d’aigua en els àpats, per això és aconsellable duu una botella també en la bossa de mà, el carretó o la bossa de gimnàs. Per aquells que realitzeu exercici, és oportú que beveu un got abans de practicar-lo, mentre s’exercita el cos prendre un sorbet cada 15-20 minuts, i per últim tornar-ne a prendre una vegada s’acabi.


En cada moment que es comenci a sentir sequedat, s’ha de prendre líquids, però evitant les begudes de cafeïna o alcohol, atès que tenen un efecte deshidratant i en cap cas substitueixen o complementen la ingesta d’aigua. Recordeu que la sensació de boca seca és l’últim símptoma d’alerta del cos a la deshidratació que pateix.


Donat que l’aigua és un component tan rellevant per a la nostra fisiologia, hem de tenir en compte tant la quantitat com la qualitat de l’aigua que prenem, ja que aquesta sempre ha de ser potable i sense contaminants. Els experts recomanen beure com a mínim dos litres d’aigua al dia, però hi ha altres que afirmen que la regla per saber la quantitat exacta és dividint el teu pes en 10 i d’aquesta manera se sabrà la quantitat de gots a beure al dia.


Encara que recordeu que per tenir una bona salut no tot és l’aigua, també convé l’exercici regular, una alimentació equilibrada i, sobretot, una actitud positiva davant la vida.

 

 

Així que ja sabeu Deliciosos, a beure aigua!


Fins aviat Deliciosos!

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page