top of page

Recepta del pa

Bon dia Deliciosos!


Avui us tenim preparada una sorpresa!


Es tracta d’una recepta bàsica per elaborar pa de manera senzilla i més saludable que mai! Què te’n sembla? Ens acompanyes?

 

Ingredients

500 gr. de farina de força

300 gr. d’aigua

10 gr. de llevat fresc de forner

10 gr. de sal

 

A continuació, procedirem a l’elaboració: començarem tamisant la farina i la sal dins d’un bon profund, afegirem el llevat ben esmicolat i, seguidament, ho acabarem de barrejar amb l’aigua.


Quan veiem que la massa ja està a punt, formarem una bola i la col·locarem altra vegada al bol, la cobrirem amb un drap net i la deixarem reposar fins que veiem que dobla el seu volum –depenent de la temperatura i la humitat, calculem que seran entre una i dues hores aproximadament–.


Per comprovar si la massa ja està a punt, pressionarem amb un dit la massa, en cas que l’empremta es mantingui uns instants això significarà que està llesta. Llavors, tornarem a pastar-la i farem una peça en la forma que nosaltres desitgem al nostre gust i la recobrirem de nou amb un drap.


La deixarem fermentar fins que novament torni a duplicar el seu volum –aproximadament una hora– i, després, ja podrem preparar-ho tot per fornejar.


El forn s’ha de preparar amb anterioritat per aconseguir un preescalfat a una temperatura aproximada de 220 graus i hi introduirem un recipient amb aigua sobre uns 20 minuts per aconseguir donar-li humitat. Llavors, un cop finalitzat aquest pas, baixarem la temperatura a uns 190 graus i la mantindrem durant la resta de la cocció.


Fins aquí la nostra recepta Deliciosos, us ha semblat interessant?


Anima’t a provar-ho, sabem que t’encantarà! Fins aviat!

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page