top of page

Mites i veritats dels sucs naturals de fruites i verdures

Bona nit Deliciosos!

En el post d’avui venim a destruir alguns mites populars que segurament molt de vosaltres haureu sentit referent al consum de sucs de fruites i verdures. Estigueu ben atents perquè estem segurs que us sorprendrem amb alguns d’ells.

 

 

És ben cert que els sucs de fruites ens aporten moltes vitamines i són un aliment que proporciona molta hidratació, però així i tot –tal com molt experts afirmen– el que millor hidrata el cos és l’aigua pura, la qual no conté calories.


Malgrat que nutricionalment no són especialment valuosos, els efectes dels sucs són beneficiosos sobretot per les embarassades, fumadors i els esportistes, ja que proporcionen una gran dosi de vitamines, com la vitamina C i minerals, que són ideals sobretot pels atletes que acostumen a perdre molt de líquid.

  • Un dels mites més comuns que segurament tots haureu escoltat és que “el consum de fruites i verdures contribueixen en la pèrdua de pes” aquest és incert gràcies al fet que a normalment un suc està compost d’entre dues o tres fruites, el que significa que conté molt de sucre i poca fibra, principalment perquè la polpa acostuma a quedar-se en l’espremedor. A més, l’objectiu quan es pretén baixar de pes és sentir-se ràpidament saciat, i aquesta sensació s’aconsegueix abans mastegant que bevent, per tant, els sucs no contribueix en aprimar-se, ja que perdre pes no ho provoca cap aliment en qüestió sinó un estil de vida.


  • També existeix el famós mite sobre la percepció que “és més òptim prendre les fruites i les verdures en suc que en peces de senceres”. Per començar, cal remarcar que cap suc ha de substituir una peça de fruita, atès que qualsevol fruita en ser espremuda perd tant vitamines, com fibra, com antioxidants. A més, una fruita sencera té tots els nutrients necessaris perquè la sacarosa es digereixi de manera lenta i saludable. Per aquest motiu, el suc s’ha de prendre com un part d’una dieta rica en fruites i verdures, és per això que consumir un petit got hauria de complementar, no substituir la ingesta de fruites i verdures.


  • Tot i això, cal apuntar que alguns nutricionistes afirmen que en el cas dels caldos vegetals és diferent, a causa del fet que quan es bull les verdures les propietats es perden, però queden en l’aigua; per tant, si aquesta aigua es consumeix, és una fantàstica opció per a consumir verdures.


  • D’altra banda, una llegenda popular afirma que els sucs netegen el nostre organisme. En primer lloc, s’ha d’aclarir el fet que no existeix realment cap aliment que realment tingui la funció de depurar o reequilibrar el cos, ja que per aquesta finalitat l’ésser humà té òrgans que compleixen aquesta funció com serien el fetge i el ronyó, els quals filtren i mantenen l’organisme com és degut. Així és que els sucs no contribueixen en la neteja del nostre cos.


  • Altrament, també s’ha es coneix el mite que “els sucs de fruites i verdures pal·lien els cruiximents en conseqüència de la realització de diferents exercicis”. Després de moltes investigacions científiques que s’han dut a terme en els últims anys, s’afirma que no existeix una solució a aquest mal que passi per la ingesta de res, ni tan sols del conegut aigua amb sucre. Els cruiximents són simplement una lesió muscular, que desapareix repetint el mateix exercici en una intensitat més reduïda.

 

Per tant, ja esteu assabentats Delícies, és innegable que els sucs de fruites i verdures són una font d’hidratació fantàstica, però hem de cuidar el seu consum, ja que s’ha de fer tenint en compte una dieta saludable i equilibrada on el consum diari de sucre mai excedeixi.


Fins la pròxima!


Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page